Rezultate pentru eticheta "locuri de munca"
Peste 3.000 de joburi la stat au fost scoase pe piață în luna martie: 90% dintre ele sunt funcții de execuție
Guvernul le îngheață, platformele de recrutare le anunță. Peste 3.000 de locuri de muncă la stat au fost scoase pe piață numai luna trecută. 90% dintre ele sunt funcții de execuție. Constanța se află pe locul trei în topul celor mai multe joburi vacante. Vorbim de peste 100 de locuri disponibile.
Sute de locuri de muncă pe litoral. Se caută pentru sezonul estival bucătari, ospătari, barmani și cameriste: ''Nu mai e așa cum era odată, tinerii aleg să plece din țară''
Se caută pentru sezonul estival bucătari, ospătari, barmani și cameriste. Adică personalul esențial ca operatorii economici de pe litoral să treacă cu bine vara care urmează. Și ca în fiecare an, doritorii nu se prea înghesuiesc și agenții sunt nevoiți să caute alternative în afara țării.
Târg de joburi dedicat refugiaților ucraineni, la Constanța. ''Cei mai mulți dintre ei sunt foarte interesați. Caută diferite locuri de muncă''
Ucraineni vor să muncească. Oamenii sunt în căutarea unui job aici pe litoral, iar patronii sunt dornici să-i angajeze. Chiar dacă studiile sau specializările refugiaților sunt în cu totul alt domeniu de activitatea, aceștia sunt dispuși să lucreze oriunde. Se caută personal pentru curățenie, bucătărie, salon SPA, producție alimentară, producție industrială, șoferi și operatori utilaje. Peste 300 de ucraineni au stat astăzi de vorbă cu angajatorii a 20 de firme din Constanța, iar 50 dintre ei au fost angajați pe loc.
A fost finalizată stația de colectare a deșeurilor din Tortoman. Primar: „Pentru locuitorii comunei se vor crea locuri de muncă. Este o investiție foarte bună pentru noi”
Stația de colectare a deșeurilor din localitatea constănțeană Tortoman a fost finalizată. Depozitul ecologic va avea o capacitate de 35.000 de tone pe an, iar acolo vor fi depozitate deșeuri menajere, dar și cele din piețe ori parcuri. Lucrările au durat opt ani de zile iar valoarea proiectului s-a ridicat la aproximativ 43 de milioane de euro.
Disperare în rândul patronilor de pe litoral. Sute de locuri de muncă sunt diponibile, dar nu se găsesc oameni: ''Cred că tot la noi, la operatori, e problema''
Doar două săptămâni ne mai despart de deschiderea oficială a sezonului estival din acest an, însă cei mai mulți dintre operatorii economici sunt încă departe de a-și primii oaspeții la capacitate maxima. Și asta pentru că nu au angajați. Deși posturi există, iar salariile sunt atractive, forța de muncă aproape lipsește, susțin agenții economici. Una dintre cauze, adaugă ei, ar fi faptul că cei mai mulți dintre candidații la o meserie în industria HoReCa sunt nepregătiți și renunță înainte de finalul sezonului.
Ucrainenii ajunși la Constanța își găsesc locuri de muncă în industria ospitalității. Hotelierii și patronii de localuri sunt dornici să-i angajeze
Hotelierii și patronii de localuri de pe litoral caută să angajeze ucraineni pentru acest sezon estival. Este un ajutor pentru cei care au fugit din calea războiului, dar și pentru operatorii economici care se confruntă cu o lipsă acută de angajați. Este nevoie de cameriste, ospătari, recepționere, dar și de personal în bucătărie. Ucrainencele sunt dornice de muncă, însă cele mai multe dintre ele nu au cine să-și lase copiii.
Lipsă de personal pe litoral. Patronii din industria HoReCa angajează forță de muncă din afara țării: „Aducem din Bangladesh și India”
Patronii de hoteluri și restaurante se tem că nu vor putea deschide localurile pe 1 Mai. Și asta pentru că nu au angajați. Cererea este mare însă, nu prea se găsesc oameni, deși, în unele cazuri, salariile ating chiar și câteva mii de euro. Iar în aceste condiții, pentru mulți operatori economici de la malul mării, salvarea vine de la muncitorii din străinătate. În acest moment, reprezentanții industriei HORECA susțin că au nevoie de cel puțin 50.000 de salariați.